Doorgaan naar inhoud
Broccoli stamppot met spekjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 kg broccoli
- 3- 4 el groene pesto
- 200 g zongedroogde tomaatjes
- 60 g pijnboompitten
- 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 150 – 250 ml halfvolle melk (warm)
- 30 – 40 gr roomboter
- 100 g spekjes (reepjes)
- Snuf peper en zout
- Snuf nootmuskaat
Bereiding:
- Schil de aardappels, snijd ze in grote stukken en spoel ze af onder de kraan.
- Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout.
- Bak de spekjes uit tot ze goudbruin kleuren en het meeste vet eruit gesmolten is. Bewaar het spekvet en de spekjes.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze de laatste 5 minuten mee met de aardappelen.
- Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Verwarm in de tussentijd de melk.
- Giet de aardappelen en de broccoli af, laat een klein beetje kookvocht in de pan zitten.
- Stamp de aardappelen en broccoli tot een puree met een stamper en voeg de melk en boter toe.
- Meng de kaas, de pesto en de zongedroogde tomaatjes door de stamppot.
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze mooi bruin zijn.
- Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de pijnboompitjes er boven op.
Gerelateerd