Broccoli stamppot met spekjes

Broccoli stamppot met spekjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 kg broccoli
  • 3- 4 el groene pesto
  • 200 g zongedroogde tomaatjes
  • 60 g pijnboompitten
  • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 – 250 ml halfvolle melk (warm)
  • 30 – 40 gr roomboter
  • 100 g spekjes (reepjes)
  • Snuf peper en zout
  • Snuf nootmuskaat

Bereiding:

  • Schil de aardappels, snijd ze in grote stukken en spoel ze af onder de kraan.
  • Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout.
  • Bak de spekjes uit tot ze goudbruin kleuren en het meeste vet eruit gesmolten is. Bewaar het spekvet en de spekjes.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook deze de laatste 5 minuten mee met de aardappelen.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Verwarm in de tussentijd de melk.
  • Giet de aardappelen en de broccoli af, laat een klein beetje kookvocht in de pan zitten.
  • Stamp de aardappelen en broccoli tot een puree met een stamper en voeg de melk en boter toe.
  • Meng de kaas, de pesto en de zongedroogde tomaatjes door de stamppot.
  • Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze mooi bruin zijn.
  • Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de pijnboompitjes er boven op.