Fajitas

Fajitas

Vleesreepjes op z’n Mexicaans, of de bekende “Fajitas”. Het zijn fijngesneden reepjes vlees, heerlijk pittig gekruid, en worden meestal gemaakt van zacht rundvlees, zoals biefstuk. Om de smaak echt goed aan het vlees te brengen wordt het vlees een dag van tevoren gemarineerd alvorens het te verwerken.

Ook kan het vlees vervangen worden door kip, de kipfilet is hier echt geschikt voor. Dit recept is voor de vlees-uitvoering. Het is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

Benodigdheden:
– 400 gram biefstuk
– 1 ui (liefst een rode)
– ½ paprika (geel)
– ½ paprika (rood)
– ½ paprika (groen)
– 1 bekertje crème fraiche
– 1 pakje kant en klare tortilla’s
– peper en zout

Benodigdheden marinade:
– ½ limoen (alleen het sap)
– 1 peper (rood)
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel oregano
– 2 eetlepels olijfolie
– Een scheutje tequila

Bereiding:
Beginnen bij het maken van de marinade, een avond voordat het gerecht gemaakt wordt. In het limoensap en de tequila de kruiden doorroeren. De peper en de knoflook in kleine stukjes snijden en ook erdoor doen. Dan het vlees in smalle reepjes snijden en goed met het marinade-mengsel vermengen. Dek het af en zet het in de ijskast.

Het vlees wordt gegrild, dus wordt de grilpan voor de dag gehaald en aangezet. Het vlees met het aanhangvocht zo in de hete pan doen, en mooi dichtschroeien aan alle kanten. Het is gauw gaar, en let erop dat het niet verbrandt.

Als het vlees gaar is, uit de pan halen, en even apart houden. Nu de paprika’s in repen snijden, en de ui in ringen. Deze worden met wat olijfolie bestreken en in de grillpan gegrild. Wel goed omscheppen en nog wat peper en zout er over strooien. Als laatste het vlees erbij doe om nog even warm te worden.

Tips:
De Fajita’s worden direct geserveerd met de tortilla’s die kort warm zijn gemaakt in de magnetron. De crème fraiche wordt naast de Faijta’s op het bord geschept. Ter garnering nog wat tomaten en komkommer rondom schikken.