Gebakken noedels met kruidige kipreepjes

Gebakken noedels met kruidige kipreepjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram noedels
  • 350 gram kippenreepjes
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 rode paprika
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 rode ui
  • 1 rode chilipepers
  • handvol verse koriander
  • handvol verse basilicum
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie

Bereiding:

  • Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking
  • Giet hierna de noedels af en meng er wat wokolie door tegen het plakken
  • Verhit een pan samen met wat wokolie en sambal en roer goed
  • Voeg de kipreepjes toe en bak deze 4 minuten
  • Blus met de ketjap en laat nog 2-3 minuten bakken en hou hierna warm
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en chilipeper
  • Maak de lente-ui schoon en snij deze in ringen
  • Snij de paprika in gelijkmatige stukken
  • Hak de ui en chilipeper
  • Verhit wat wokolie in de wok en roebak de ui en chilipeper 1 minuut
  • Voeg de komijn toe en roerbak even
  • Voeg de paprika toe en wok het geheel 4 minuten
  • Hak ondertussen de basilicum en koriander fijn
  • Voeg de sojasaus, gembersiroop en het water bij de groenten
  • Breng aan de kook en meng de maïzena erdoor
  • Voeg de taugé en lente-ui toe en roerbak 2 minuten
  • Verhit ondertussen een pan met wokolie en pers hierin de knoflook teentjes
  • Voeg de noedels toe en roerbak ze 1-2 minuten
  • Voeg als laatste de kippenreepjes, koriander en basilicum toe aan de groenten
  • Meng alles grondig en serveer warm samen met de noedels