Indiase Kip Tandoori

Indiase Kip Tandoori

Voor de marinade: 

  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 teen fijngesneden knoflook
  • snuf cayennepeper
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel sojasaus (Tomasu of Terrasana)
  • 2 eetlepels olie
  • Keltisch zout en peper naar smaak

Voor de saus: 

  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • snuf cayennepeper
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • eventueel 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker

Verder nodig: 

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 250 milliliter crème fraîche
  • groenten voor erbij
  • bijvoorbeeld sperziebonen
  • bloemkool of broccoli

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in grove stukken en zet deze in de ingrediënten voor de marinade. Schep goed om en laat zo’n 10-15 minuten marineren.
  • Kook de zilvervliesrijst met de paprikapoeder gaar.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. Bak de kipfilet in wat boter of olie en fruit de ui, knoflook en paprika mee. Voeg de ingrediënten voor de saus toe en fruit deze ook even mee. Voeg een scheut water toe. Laat zo 3-4 minuten doorgaren in de pan. Voeg de crème fraîche toe en laat het nog een paar minuten goed door verwarmen tot je een lekkere saus hebt.
  • Serveer de Kip Tandoori met gekookte groenten naar keuze en de rijst.