Kip tandori met naan en rijst

Kip tandori met naan en rijst

Een waanzinnig lekkere kip tandoori, met lekkere kruiden zoals kerrie poeder, kaneel, komijn en nog veel meer. Een aanrader dit heerlijke recept, welke je binnen no time op tafel zet en waar je je tafelgenoten zeker een plezier mee doet. Serveer de kip tandoori met groenten of een frisse salade en rijst en/of naanbrood.

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel chili flakes
  • 1 theelepel geraspte (verse) gember
  • snuf kaneel en een snuf kruidnagelpoeder
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en de knoflook fijn.
  2. Doe de kipfilet in een kom de volgende ingrediënten: citroensap, knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, gemalen koriander, komijn, chili flakes, geraspte gember, snuf kaneel, snuf kruidnagelpoeder en schep dit om.
  3. Voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe, de Griekse yoghurt en zout naar smaak.
  4. Schep dit goed door elkaar en laat de kip marineren in de koelkast (minimaal 1 uur of langer).
  5. Snipper het uitje en fruit deze in een ruime koekenpan met wat olijfolie.
  6. Doe vervolgens de gemarineerde kip erbij en bak deze gaar.
  7. Serveer de kip tandoori met een beetje Griekse yoghurt erover en eventueel wat fijngesneden verse koriander.
    Lekker met een frisse salade of wat groenten en rijst en/of naanbrood.