Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes

Gehaktballetjes gaargestoofd in een zoete, kruidige tomatensaus met spaghetti. Voor 6 personen. Onze kinderen zijn er dol op.

Ingredienten

  • 350 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gladde peterselie, grofgehakt
  • 1/2 theelepel gemalen, gedroogde chilipoeder
  • 1 dikke snee witbrood zonder korst
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 ml passata
  • 400 ml groentebouillon
  • 1/2 theelepel kristalsuiker
  • 350 – 450 gram verse of gedroogde spaghetti
  • zout en gemalen zwarte peper
  • vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Doe het rundergehakt in een grote kom. Voeg het ei en de helft van de peterselie en de helft van de gemalen chilipeper toe. Doe er royaal per en zout bij.
  2. Verdeel het brood in kleine stukjes en leg ze in een kleine kom.. Giet de melk erover, laat een paar minuten weken, knijp dan het teveel aan melk eruit en verkruimel het boord over het vleesmengsel. Meng alles zodat het zacht en plakkerig wordt,
  3. Maak 30-60 kleine balletjes van het gehaktmengsel. Leg de gehaktballetjes op een platte schaal en ze ze ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  4. Verhit de olie in een grote bakpan met anti-aanbaklaag. Bak de gehaktballetjes in porties totdat ze rondom bruin zijn.
  5. Giet de passata en de bouillon in een grote sauspan en verwarm zachtjes. Voeg de rest van de chilipeper, de suiker en het zout en peper naar smaak toe. Doe de gehaktballetjes in de tomatensaus en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en leg een deksel op de pan. Laat 20 minuutjes zachtjes koken.
  6. Kook de pasta. Doe hem, als de pasta al dente is, in een grote, voorverwarmde schaal. Roer de saus er voorzichtig door. Strooi de overgebleven peterselie erover en dien op met de geraspte Parmezaanse kaas ernaast.