Sperziebonen met rösti en kipshoarma

Sperziebonen met rösti en kipshoarma

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Sperziebonen
  • 400 g Rösti rondjes
  • 400 g kipfilet
  • Shoarmakruiden
  • 3 eetlepels boter
  • 100 g geraspte kaas geraspt

Bereiding:

  • Breng en pan met water en zout aan de kook. Snijd het harde stukje van de sperzieboon eraf.
  • Kook de sperziebonen zonder deksel, afhankelijk van de dikte in 6-8 min. beetgaar (de sperziebonen moeten nog frisgroen zijn). Prik met een vork in een sperzieboon om te checken of ze beetgaar zijn. Spoel de bonen af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken.
  • Verwarm de oven voor.
  • Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi ze met de shoarmakruiden en meng goed door.
  • Smelt de boter in de koekenpan en bak de kipfiletreepjes bruin.
  • Bak de rösti rondjes in de pan aan beide zijden bruin en prak ze vervolgens fijn.
  • Doe eerst de rösti rondjes in de ovenschaal, hierna de sperziebonen en daarna de kipfiletreepjes.
  • Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  • Zet circa 15 min in de oven op 175 graden.