Doorgaan naar inhoud
Gebakken noedels met kruidige kipreepjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 350 gram noedels
- 350 gram kippenreepjes
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 rode paprika
- 3 stengels lente-ui
- 1 rode ui
- 1 rode chilipepers
- handvol verse koriander
- handvol verse basilicum
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 50 ml water
- 1 eetlepel maïzena
- 2 teentjes knoflook
- wokolie
Bereiding:
- Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking
- Giet hierna de noedels af en meng er wat wokolie door tegen het plakken
- Verhit een pan samen met wat wokolie en sambal en roer goed
- Voeg de kipreepjes toe en bak deze 4 minuten
- Blus met de ketjap en laat nog 2-3 minuten bakken en hou hierna warm
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en chilipeper
- Maak de lente-ui schoon en snij deze in ringen
- Snij de paprika in gelijkmatige stukken
- Hak de ui en chilipeper
- Verhit wat wokolie in de wok en roebak de ui en chilipeper 1 minuut
- Voeg de komijn toe en roerbak even
- Voeg de paprika toe en wok het geheel 4 minuten
- Hak ondertussen de basilicum en koriander fijn
- Voeg de sojasaus, gembersiroop en het water bij de groenten
- Breng aan de kook en meng de maïzena erdoor
- Voeg de taugé en lente-ui toe en roerbak 2 minuten
- Verhit ondertussen een pan met wokolie en pers hierin de knoflook teentjes
- Voeg de noedels toe en roerbak ze 1-2 minuten
- Voeg als laatste de kippenreepjes, koriander en basilicum toe aan de groenten
- Meng alles grondig en serveer warm samen met de noedels
Gerelateerd