Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
800 g kipfilets (5-6 stuks)
70 g Parmezaanse kaas
400 ml kookroom
4 tenen knoflook
2 citroenen
1 kip bouillonblokje
2 el maizena
2 tl oregano
2 tl basilicum
ZO MAAK JE HET
- Neem een koekenpan en bak 5-6 kipfilets in een flinke scheut olijfolie rondom bruin en gaar in circa 10-15 minuten. Haal uit de pan en zet even weg.
- Snijd ondertussen 5-6 tenen knoflook fijn en fruit deze even 1 minuutje aan in het achtergebleven braadvet van de kipfilets.
- Voeg nu 400 ml kookroom toe en 200 ml warm water. Meng tevens 2 tl gedroogde oregano, 2 tl gedroogde basilicum, het sap van een (kleine) citroen en een 1 verkruimeld kip bouillonblokje door het geheel. Breng tegen de kook aan.
- Meng nu ook 75-80 gr vers geraspte Parmezaanse kaas door het geheel. Het geheel zal al wat indikken.
- Meng ondertussen 2 el maizena met 4 el koud water tot een papje. Voeg dit in etappes toe aan de saus tot het de gewenste dikte heeft.
- Voeg nu ook de kipfilets weer toe samen met wat schijfjes citroen en laat het geheel enkele minuten sudderen.
- Serveer met pasta, witte rijst of noedels. En als groente bijvoorbeeld broccoli of groene asperges.