Knoflookchampignons in witte wijn-botersaus
Heerlijke knoflookchampignons in een witte wijn-botersaus
Jasper Mulders
Ingrediënten
- 45 gram roomboter.
- 375 gram champignons, gewassen en gedroogd.
- 3 sjalotten
- 1 eetlepel misto
- 1 á 2 tenen knoflook, fijngesneden.
- 1 theelepel verse tijm, fijngesneden.
- Zout en peper naar smaak.
- 3 eetlepels witte wijn.
- Verse tijm om te garneren (optioneel)
Bereiding
- Verwarm in een grote koekenpan de boter.
- Bak in de pan de sjalotten 3-4 min. onder af en toe omscheppen zonder ze te laten kleuren
- Doe de champignons en de misto toe en schud de pan een beetje tot alle champignons met een laagje boter zijn bedekt.
- Bak de champignons 2 minuten en schep twee keer om. Voeg daarna de knoflook, tijm en zout en peper toe.
- Bak de champignons nog 4 tot 5 minuten.
- Voeg daarna de witte wijn toe en dek de pan af met een deksel. Laat een tijdje zo staan tot de champignons zacht zijn. Haal de deksel van de pan en laat de champignons nog opstaan tot de wijn en het vocht van de champignons verdwenen zijn en de champignons een goudbruine kleur hebben.
- Verdeel de champignons in porties van zes en garneer eventueel met wat verse tijm.