LASAGNE MET SPINAZIE EN ZALM

LASAGNE MET SPINAZIE EN ZALM

INGREDIËNTEN VOOR 2-3 PERSONEN

  • 400 g verse spinazie
  • 250 g ricotta
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 50 ml melk
  • 8 lasagnebladen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 tomaat
  • 1 bol mozzarella

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  • Snipper 2 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit even kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens in etappes 400 g verse spinazie toe tot deze is geslonken.
  • Giet de spinazie af en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd ook alvast 1 grote tomaat in plakken.
  • Neem een ruime mengkom en meng 250 g ricotta met 50 ml melk en 40 g Parmezaanse kaas. Voeg ook een flinke snuf zout en peper toe. Meng de uitgelekte spinazie door het ricotta-mengsel.
  • Neem een kleine ovenschaal en start met een laagje van de spinazie (ongeveer 1/3 deel). Bekleed vervolgens met de lasagnebladen.
  • Verdeel vervolgens weer met een derde deel van de spinazie. Dan de helft van de zalm, de plakken tomaat en eindig met de lasagnebladen.
  • Voeg nu het laatste deel van de spinazie toe en de andere helft van de zalm. Verdeel vervolgens de mozzarella over het geheel en maak af met een flinke laag Parmezaanse kaas.
  • Plaats het geheel 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.