Mexicaanse bonenschotel met geroosterde tacochips

Mexicaanse bonenschotel met geroosterde tacochips

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 150 gram salami
  • 1 rode peper
  • 5 tomaten
  • 1 (rode) ui
  • 2 geroosterde paprika’s (pot)
  • 2 eetlepels arachideolie of olijfolie
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 blik bruine bonen
  • 6 de vleesbouillon (van tablet)
  • versgemalen (zwarte) peper en zout
  • 2 eetlepels limoen- of citroensap
  • 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries)
  • 1 zak tortillachips
  • 100 gram gerapte belegen kaas
  • 125 ml zure room

Bereiding

  1. Snijd de salami en de rode peper, zonder zaadjes, in reepjes. Verdeel de tomaten in stukken. Snipper de ui en verdeel de paprika in smalle repen.
  2. verhit de olie in een soeppan en bak hierin de salamireepjes krokant. Schep ze uit de pan, voeg de rode peper, tomaten en ui bij het bakvet. Meng de komijn en oregano erdoor en voeg de bruine bonen met vocht en de bouillon toe. Kook zachtjes 10 minuten.
  3. Pureer de soep en voeg peper, zout, limoensap en de helft van de koriander toe.
  4. Verdeel de tortillachips over een bakplaat. Strooi de kaas erover en laat deze smelten onder een hete ovengrill. Schep de soep in warme borden, verdeel de salami, de rest van de koriander en paprikarepen erover en schep er een lepel zure room op. Server de chips erbij.