Pasta Alfredo
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
300 g tagliatelle (of fettuccine)
200 g pancetta blokjes (optioneel)
150 g Parmezaanse kaas
100 g roomboter
Verse peper
BEREIDING
- Snijd 100 g roomboter in blokjes en laat even op kamertemperatuur komen. Rasp tevens alvast 150 g Parmezaanse kaas met de fijne kant van de rasp.
- Kook ondertussen de tagliatelle in een pan met ruim water en zout in circa 8 minuten al dente.
- Bak tegelijkertijd 175-200 g pancetta of spekreepjes in een (koekenpan) krokant.
- Haal de pasta met een tang uit het kookvocht (je hoeft het niet af te gieten) en doe de pasta in een ruime kom. Bewaar het kookvocht.
- Doe de stukjes roomboter bij de pasta en meng voorzichtig tot de boter is gesmolten.
- Voeg ongeveer 1/3 van de Parmezaanse kaas toe samen met een scheut kookvocht. Meng door het geheel en herhaal deze stap nog 2 keer. Voeg naar behoefte extra kookvocht toe. Je zal zien dat je een fluweelzachte saus krijgt.
- Voeg de pancetta toe samen met een flinke snuf verse peper en extra Parmezaanse kaas. Serveer direct.