Doorgaan naar inhoud
Pasta met kip, broccoli en gorgonzola
Ingrediënten voor 4 personen:
- 115 gram broccoli roosjes
- 50 gram boter
- 2 kipfilets in stukken
- 2 tenen knoflook
- 400 gram penne
- 120 ml droge witte wijn
- 200 ml kookroom of panna da cucina
- 90 gram gorgonzola zonder korst
- zout en peper naar smaak
- vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Doe de broccoli in een pan met kokend water met wat zout en laat 2 minuten koken
- Laat de broccoli uitlekken in een vergiet en spel af met koud water. Laat uitlekken.
- Smelt de boter in een grote bakpan en doe hier de kip en knoflook bij.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak het geheel 3 minuten op middelhoog vuur totdat de kip wit wordt en kook ondertussen de pasta.
- Roer de wijn en de room door het kipmengsel en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de saus iets ingedikt is. Af en toe roeren.
- Voeg de broccoli toe, zet het vuur hoger en roer goed door om de broccoli te verwarmen en met de kip te vermengen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en doe de pasta bij de saus.
- Roer de gorgonzola erdoor.
- Die op met geraspte Parmezaanse kaas.
Gerelateerd