Pasta met kip, broccoli en gorgonzola

Pasta met kip, broccoli en gorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 115 gram broccoli roosjes
  • 50 gram boter
  • 2 kipfilets in stukken
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram penne
  • 120 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom of panna da cucina
  • 90 gram gorgonzola zonder korst
  • zout en peper naar smaak
  • vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Doe de broccoli in een pan met kokend water met wat zout en laat 2 minuten koken
  • Laat de broccoli uitlekken in een vergiet en spel af met koud water. Laat uitlekken.
  • Smelt de boter in een grote bakpan en doe hier de kip en knoflook bij.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het geheel 3 minuten op middelhoog vuur totdat de kip wit wordt en kook ondertussen de pasta.
  • Roer de wijn en de room door het kipmengsel en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de saus iets ingedikt is. Af en toe roeren.
  • Voeg de broccoli toe, zet het vuur hoger en roer goed door om de broccoli te verwarmen en met de kip te vermengen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en doe de pasta bij de saus.
  • Roer de gorgonzola erdoor.
  • Die op met geraspte Parmezaanse kaas.