PASTA MET KIP EN BROCCOLI IN PESTO-ROOMSAUS
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
320 g penne
120 g groene pesto
50 g Parmezaanse kaas
500 ml kookroom
4 tenen knoflook
4 kipfilets
2 kleine broccoli’s
2 sjalotjes
BEREIDING
- Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de pasta al dente in 10-12 minuten.
- Snijd de roosjes van de kleine broccoli’s en kook deze de laatste 4-5 minuten mee met de pasta. Snijd tevens alvast 4 kleine kipfilets in blokjes en bestrooi rondom ruim met zout en peper.
- Snipper 2 sjalotten en snijd 4 kleine tenen knoflook fijn. Fruit kort even aan in een scheutje olie in een wok of koekenpan. Voeg de gesneden kipblokjes toe en bak al omscheppend bruin en gaar.
- Voeg 450-500 ml kookroom toe aan de kip samen met 120 g groene pesto en circa 50 g geraspte Parmezaanse kaas. Laat het geheel al omscheppend indikken tot de gewenste dikte.
- Giet de pasta en broccoli af en voeg toe aan het geheel. Meng alles nog even goed en serveer direct. Lekker met wat grof zeezout, een draai van de pepermolen en eventueel extra Parmezaanse kaas.