Pita kip gyros

Pita kip gyros

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 700 g kipdijfilet
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 10 tenen knoflook
  • 8 pita’s (of flatbread of wraps)
  • 4 tomaten
  • 2 citroenen (sap)
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 el verse dille
  • 2 tl gemalen koriander(zaad)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl cayennepeper

BEREIDINGSWIJZE

  • Maak een marinade van 5-6 el olijfolie, 4 tenen geperste knoflook, sap van een 1 citroen, 2 tl korianderzaad, 2 tl gedroogde oregano, 2 kleine tl cayennepeper, 2 tl paprikapoeder en een goede snuf zout en peper.
  • Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes en meng grondig door de marinade. Zet even weg.
  • Snijd ondertussen een 1 komkommer, een 1 rode paprika en 4 tomaten in kleine blokjes. Snipper tevens een 1 rode ui.
  • Meng het geheel door elkaar samen met 3-4 el olijfolie, 2 el (verse) citroensap, 2 uitgeperste teentjes knoflook en een snuf zout. Zet ook even weg.
  • Voor de saus meng je 300-400 ml Griekse yoghurt met 4 geperste teentjes knoflook, een handje fijngesneden verse dille en een scheutje verse citroensap (2 el) tot een mooie saus. Voeg naar smaak zout of extra knoflook toe.
  • Bak de kipdijfilet op middelhoog tot hoog vuur in een scheutje olijfolie in in circa 10 minuten goudbruin. Let op, al het vocht moet verdwenen zijn.
  • Vul een pita (of flatbread of wrap) eerst met wat groentemengsel en vervolgens met de kip gyros. Voeg saus naar smaak toe.