Maak een marinade van 5-6 el olijfolie, 4 tenen geperste knoflook, sap van een 1 citroen, 2 tl korianderzaad, 2 tl gedroogde oregano, 2 kleine tl cayennepeper, 2 tl paprikapoeder en een goede snuf zout en peper.
Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes en meng grondig door de marinade. Zet even weg.
Snijd ondertussen een 1 komkommer, een 1 rode paprika en 4 tomaten in kleine blokjes. Snipper tevens een 1 rode ui.
Meng het geheel door elkaar samen met 3-4 el olijfolie, 2 el (verse) citroensap, 2 uitgeperste teentjes knoflook en een snuf zout. Zet ook even weg.
Voor de saus meng je 300-400 ml Griekse yoghurt met 4 geperste teentjes knoflook, een handje fijngesneden verse dille en een scheutje verse citroensap (2 el) tot een mooie saus. Voeg naar smaak zout of extra knoflook toe.
Bak de kipdijfilet op middelhoog tot hoog vuur in een scheutje olijfolie in in circa 10 minuten goudbruin. Let op, al het vocht moet verdwenen zijn.
Vul een pita (of flatbread of wrap) eerst met wat groentemengsel en vervolgens met de kip gyros. Voeg saus naar smaak toe.