Doorgaan naar inhoud
Spaghetti à la Louise
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 middelgrote scharrelkipfilets
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- Zout en peper, naar smaak
- 15 gram roomboter
- 2 kleine gele uien, gesnipperd
- 6 teentjes knoflook
- 1 eetlepel chilivlokken
- 12 zongedroogde tomaten
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 120 ml rode wijn
- 250 ml creme fraiche of slagroom
- 160 ml kippenbouillon
- 1 bosje verse basilicum
- 150 g parmezaanse kaas, grof geraspt
Bereiding:
- Doe de olijfolie, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, het zout en de peper in een kommetje en meng alle ingrediënten goed.
- Smeer de kipfilets in met dit mengsel en bak de kipfilets per kant zo’n 3 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Haal de kipfilet uit de pan, laat afkoelen en snijd in repen.
- Smelt de boter in dezelfde pan en fruit hierin de ui. Bereid ondertussen de pasta volgens de verpakking.
- Hak de knoflook fijn en snij de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Voeg de knoflook (en chilivlokken of rode peper als je een pittige suas wilt) in de pan toe en bak 30 seconden mee.
- Voeg de zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe en meng alle ingrediënten. Bak even mee.
- Schenk vervolgens de wijn in de pan en roer deze goed door.
- Schenk vervolgens de kippenbouillon en de creme fraiche of slagroom in de pan en roer tot een egaal mengsel.
- Voeg de pasta en kip toe en meng door de saus.
- Strooi als laatst wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum over de pasta.
Gerelateerd