Thais wokgerecht met gehakt en pinda’s

Thais wokgerecht met gehakt en pinda’s

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) Spaanse pepers
  • 2 koffielepel(s) gemberwortel
  • 2 koffielepel(s) sesamolie
  • 400 g rundergehakt
  • 3 portie(s) lente-ui
  • 2 koffielepel(s) bruine suiker
  • 2 scheutje(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) Chinese oestersaus
  • 250 g sperzieboontjes, fijn
  • 30 g pinda’s
  • 3 eetlepel(s) verse basilicum
  • 300 g rijst, gekookt

Bereiding:

  • Meng de geperste knoflook, het pepertje en de gember.
  • Verhit de olie in een wok en wacht tot het goed heet is. Doe de helft van de tartaar bij de olie en bak het rul. Haal het vlees uit de wok en zet het even aan de kant.
  • Verwarm de (lege) wok opnieuw en bak ook de overige tartaar rul. Voeg de lente-uitjes en de knoflook-peper-gember mix toe. Laat het een minuutje doorbakken. Voeg dan de rest van het vlees, de suiker, sojasaus, oestersaus en 2 el water toe. Laat ongeveer twee minuten koken tot de saus ingedikt is. Doe de bonen, pinda’s en de helft van de basilicum erbij en bak nog een minuut goed door.
  • Garneer met de overige basilicum en serveer met de rijst.