Toscaanse Kip

Toscaanse Kip

Met deze zalige Toscaanse kip nemen we je meteen terug naar je laatste trip naar Toscane. Sappige kip, Italiaanse kruiden en die heerlijke romig-pittige saus – ons recept bezorgt je de ultieme comfortfood ervaring!

Dit verrukkelijke gerecht haalt zijn inspiratie uit de smaakvolle culinaire tradities van de streek en brengt de warmte en hartelijkheid van de Italiaanse keuken rechtstreeks op jouw bord. Romige Toscaanse Kip belooft een culinaire ontdekkingsreis met verfijnde smaken en troostende genoegens dankzij de romige saus, sappige kip en aromatische kruiden.

Ingrediënten

•   2 teentjes knoflook
•   1 ui
•   1/2 citroen
•   150 g cherry trostomaten
•   15 g basilicum
•   150 g babyspinazie
•   4 kipfilets à 150 g
•   3 eetlepels olijfolie
•   1 theelepel grof zout
•   Een snufje peper
•   2 theelepels oregano
•   200 ml kippenbouillon
•   200 ml verse room
•   50 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de knoflook en ui fijn.
2. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit.
3. Snijd een kruis in de cherrytomaatjes.
4. Was en snijd de basilicum in reepjes.
5. Was en zeef de babyspinazie.
6. Snijd de kipfilets in tweeën.
7. Verhit 2 el olijfolie in een pan.
8. Bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten.
9. Kruid met peper, zout en oregano.
10. Besprenkel met citroensap en zet opzij.
11. Voeg 1 el olijfolie toe aan de pan.
12. Bak uien, knoflook en tomaten 2-3 minuten.
13. Voeg spinazie toe en bak kort mee.
14. Voeg kippenbouillon toe en laat 5-7 minuten sudderen.
15. Zet het vuur laag en roer de room erdoor.
16. Voeg kipfilets en basilicum toe, laat 2-3 minuten sudderen.
17. Breng op smaak met peper en zout.
18. Rasp Parmezaanse kaas en strooi voor het serveren over de kipfilets.
19. Klaar om te serveren!