Var­kens­haas­jes met ge­bak­ken ap­pel

Var­kens­haas­jes met ge­bak­ken ap­pel

Heerlijke combi van zout en zoet: varkenshaas met rauwe ham, appel en basterdsuiker.

Jasper Mulders

INGREDIËNTEN

BEREIDING

  1. Halveer het vlees. Vouw de dunne uiteinden dubbel en zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk het vlees met de mosterd en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk varkenshaas in een plak ham.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak het vlees in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Verwijder ondertussen de klokhuizen van de appels. Snijd de appels in 8 plakken van ongeveer dezelfde dikte. Strooi de suiker op een bord en druk de appelplakken erin.
  4. Leg de appelplakken bij het vlees in de pan en laat in 2-3 min. per kant in delen goudbruin bakken. Neem het vlees en de appel uit de pan en houd warm.
  5. Blus het bakvet in de pan af met de wijn. Roer de aanbaksels goed los en breng de jus op smaak met peper, zout en eventueel wat extra mosterd.
  6. Snijd het vlees in plakken en leg met de appelplakken op een bord. Druppel de jus erover en bestrooi met peper.