Spinazie á la crème met smashed potatoes en vissticks
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kilo verse spinazie, goed gewassen
1 ui
2 teentjes knoflook
800 gr. aardappelen, kruimig
100 ml crème fraîche
100 ml slagroom
flinke klont boter
olijfolie
peper & zout
snufje nootmuskaat
pak diepvries vissticks (ca. 15 in een pak)
Bereiding:
Boen de aardappelen schoon en snijd doormidden, kook deze zo’n tien minuten en giet af. Laat kort droogstomen.
Snijd eventueel de steeltjes van de spinazie en was de spinazie goed. Dep deze daarna met een schone theedoek goed droog; hoe droger, hoe beter. Anders komt er water uit en gaat de crème fraîche verloren.
Doe de aardappelen in een flinke ovenschaal met de platte kant op de bodem. Stamp de aardappelen een beetje kapot met een aardappelstamper en sprenkel er flink wat olijfolie over. De bedoeling is dat de schil goed gebarsten is, je hoeft ze niet tot stamppot te stampen. Strooi er tot slot nog wat grof zeezout overheen. Zet de aardappelen nu 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwarm een beetje boter in een grote koekenpan of wok. Snipper de ui en pers de knoflook en bak dit even mee in de boter.
Voeg in delen de spinazie toe en bak dit samen met de ui mee tot de spinazie gaar is.
Breng de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Doe de crème fraîche en slagroom erbij, roer goed om en verwarm dit 5 minuutjes mee.
Als de smashed potatoes mooi bruin en krokant zijn haal je de schaal uit de oven. Kook 4 eieren totdat ze hardgekookt zijn of bak de vissticks goudbruin krokant.
Serveer de smashed potatoes uit de oven met de spinazie à la crème en de vissticks.
PS: Als je zelf de vissticks wilt maken, dan heb je 300 gr. kabeljauwhaas, bloem, panko of paneermeel, 2 eieren en zonnebloem olie nodig:
Snijd de kabeljauwhaas in stukken ter grootte van een visstick.
Zet twee borden en een schaal klaar. Vul het eerste bord met bloem, het tweede bord met de panko en de schaal met de losgeklopte eieren.
Leg een stuk keukenpapier klaar op een plat bord.
Haal een stuk kabeljauwhaas achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en de panko en herhaal dit nogmaals.
Verhit olie in een pan en bak de vissticks goudbruin krokant
Laat de vissticks uitlekken boven de pan en leg ze op het bord met keukenpapier.