Mie met kipsaté en boontjes
Sperziebonen met mie, kip en satésaus. Hoofdgerechten, 4 personen.
INGREDIËNTEN
- 400 g mie
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl sambal oelek
- 2 el ketjap
- 1 citroen
- zonnebloemolie
- 500 g kipfilet
- 500 g sperziebonen
- 1 zoete puntpaprika
- 3 bosuitjes
- zout
- versgemalen peper
Voor de pindasaus:
- 1 sjalotje
- 1 el zonnebloemolie
- 150 ml magere melk
- 2 el ketjap
- sambal oelek
- 2 el pindakaas
- 1 tl bruine suiker
Extra nodig:
- satéprikkers
BEREIDING
- Kook de mie gaar volgens gebruiksaanwijzing.
- Pel en snipper 1 sjalot. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn.
- Meng de sjalot, knoflook, sambal, ketjap, de rasp en het sap van een halve citroen in een kom.
- Schenk hier een flinke scheut olie bij • Snijd de kipfilet in gelijke blokjes, voeg ze toe aan de marinade, roer door en laat de kip marineren.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken.
- Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan en fruit de sjalot.
- Voeg de sperziebonen en paprika toe, schep een paar keer om en blus af met een scheut water.
- Gaar de groente met deksel op de pan op laag vuur circa 10 minuten en breng op smaak met zout.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg ze op het laatste moment toe aan de sperziebonen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze aan de satéprikkers.
- Grill de kipsaté in circa 10 minuten in de oven.
- Pel en snipper de sjalot.
- Verhit olie in een pan en fruit de sjalot.
- Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.
- Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook tot er een mooie gladde saus ontstaat.