Mie met kipsaté en boontjes

Mie met kipsaté en boontjes

Sperziebonen met mie, kip en satésaus. Hoofdgerechten, 4 personen.

INGREDIËNTEN

  • 400 g mie
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap
  • 1 citroen
  • zonnebloemolie
  • 500 g kipfilet
  • 500 g sperziebonen
  • 1 zoete puntpaprika
  • 3 bosuitjes
  • zout
  • versgemalen peper

Voor de pindasaus:

  • 1 sjalotje
  • 1 el zonnebloemolie
  • 150 ml magere melk
  • 2 el ketjap
  • sambal oelek
  • 2 el pindakaas
  • 1 tl bruine suiker

Extra nodig:

  • satéprikkers

BEREIDING

  1. Kook de mie gaar volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Pel en snipper 1 sjalot. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn.
  3. Meng de sjalot, knoflook, sambal, ketjap, de rasp en het sap van een halve citroen in een kom.
  4. Schenk hier een flinke scheut olie bij • Snijd de kipfilet in gelijke blokjes, voeg ze toe aan de marinade, roer door en laat de kip marineren.
  5. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  6. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken.
  7. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  8. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot.
  9. Voeg de sperziebonen en paprika toe, schep een paar keer om en blus af met een scheut water.
  10. Gaar de groente met deksel op de pan op laag vuur circa 10 minuten en breng op smaak met zout.
  11. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg ze op het laatste moment toe aan de sperziebonen.
  12. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze aan de satéprikkers.
  13. Grill de kipsaté in circa 10 minuten in de oven.
  14. Pel en snipper de sjalot.
  15. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot.
  16. Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.
  17. Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook tot er een mooie gladde saus ontstaat.