Spaghetti à la Louise

Spaghetti à la Louise

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 middelgrote scharrelkipfilets
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Zout en peper, naar smaak
  • 15 gram roomboter
  • 2 kleine gele uien, gesnipperd
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 120 ml rode wijn
  • 250 ml creme fraiche of slagroom
  • 160 ml kippenbouillon
  • 1 bosje verse basilicum
  • 150 g parmezaanse kaas, grof geraspt

Bereiding:

  • Doe de olijfolie, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, het zout en de peper in een kommetje en meng alle ingrediënten goed.
  • Smeer de kipfilets in met dit mengsel en bak de kipfilets per kant zo’n 3 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Haal de kipfilet uit de pan, laat afkoelen en snijd in repen.
  • Smelt de boter in dezelfde pan en fruit hierin de ui. Bereid ondertussen de pasta volgens de verpakking.
  • Hak de knoflook fijn en snij de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Voeg de knoflook (en chilivlokken of rode peper als je een pittige suas wilt) in de pan toe en bak 30 seconden mee.
  • Voeg de zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe en meng alle ingrediënten. Bak even mee.
  • Schenk vervolgens de wijn in de pan en roer deze goed door.
  • Schenk vervolgens de kippenbouillon en de creme fraiche of slagroom in de pan en roer tot een egaal mengsel.
  • Voeg de pasta en kip toe en meng door de saus.
  • Strooi als laatst wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum over de pasta.