Chicken parmigiana

Chicken parmigiana

Malse kipfilet met een knapperig Parmezaankorstje uit de oven, in tomatensaus en onder een laag smeltende mozzarella.

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 1 snee witbrood
  • 100 g Parmigiano Reggiano (stuk)
  • 1 middelgroot ei
  • 2 el tarwebloem
  • 345 g kipfilethaasjes
  • 5 el traditionele olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 350 g tomato frito (tomatensaus)
  • 1 bol mozzarella (zakje à 125 g)
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse tijm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook de aardappelen 10 min. in water met zout en giet af.
  2. Rooster ondertussen het brood en verkruimel het boven een diep bord. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan het brood. Klop in een ander diep bord het ei los met een vork. Doe de bloem in een derde bord.
  3. Bestrooi de kip met peper en zout en wentel achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.
  4. Verhit olie in de koekenpan. Bak de kip in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.
  5. Meng de tomatensaus en de tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de kip erop.
  6. Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de kip. Bak ca. 15 min. in de oven.
  7. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan, fruit de knoflook 1 min. en voeg de tijm en aardappelen toe.
  8. Bak in 15 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep om.