Snijd de runderlappen in grove stukken en wrijf ze in met zout, versgemalen peper en mosterd.
Verwarm de boter in een braadpan en bak de stukken vlees rondom bruin.
Verdeel de partjes van een halve ui met tomatenpuree en laurierblaadjes om het vlees en bak nog 2 minuten.
Schenk de bouillon langs de rand van de pan erbij en stoof het vlees afgedekt in 3 uur heel zachtjes gaar.
Schil intussen de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakken.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Meng in een pan de aardappel, wortel en resterende uien door elkaar. Schenk er 200 ml water bij en voeg wat zout toe.
Kook de aardappel, wortel en ui afgedekt in 20-25 minuten gaar.
Giet de groenten af, maar vang het kookvocht op.
Stamp de groenten met de stamper tot een hutspot. Voeg tijdens het stampen scheut voor scheut wat van het kookvocht en wat van de jus van de runderlappen toe.
Roer alles tot een smeuïge hutspot.
Serveer de hutspot en leg de runderlapjes erop. Schep er nog wat jus over.