Hutspot met runderlappen

Hutspot met runderlappen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram grote uien
  • 400 gram ribbraadlappen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 milliliter runderbouillon
  • 600 gram winterwortels

Bereiding:

  • Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
  • Snijd de runderlappen in grove stukken en wrijf ze in met zout, versgemalen peper en mosterd.
  • Verwarm de boter in een braadpan en bak de stukken vlees rondom bruin.
  • Verdeel de partjes van een halve ui met tomatenpuree en laurierblaadjes om het vlees en bak nog 2 minuten.
  • Schenk de bouillon langs de rand van de pan erbij en stoof het vlees afgedekt in 3 uur heel zachtjes gaar.
  • Schil intussen de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakken.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Meng in een pan de aardappel, wortel en resterende uien door elkaar. Schenk er 200 ml water bij en voeg wat zout toe.
  • Kook de aardappel, wortel en ui afgedekt in 20-25 minuten gaar.
  • Giet de groenten af, maar vang het kookvocht op.
  • Stamp de groenten met de stamper tot een hutspot. Voeg tijdens het stampen scheut voor scheut wat van het kookvocht en wat van de jus van de runderlappen toe.
  • Roer alles tot een smeuïge hutspot.
  • Serveer de hutspot en leg de runderlapjes erop. Schep er nog wat jus over.