Pastataart met ham en kaas en frisse salade

Pastataart met ham en kaas en frisse salade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gr penne
  • 175 gr gerookte ham, fijn gesneden
  • 175 gr geraspte kaas belegen
  • 50 gr margarine
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • zout, peper en notenmuskaat
  • 150 gr slamelange
  • 1 komkommer
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1/2 rode ui
  • 100 gr radijsjes
  • handje pijnboompitten
  • handje zonnebloempitten
  • 35 ml olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1/2 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden en maak de radijsjes schoon.
  • Kook de penne of macaroni volgens de gebruiksaanwijzingen met zout en giet af.
  • Snijd de komkommer en cherrytomaten in vieren.
  • Snijd de radijsjes in dunne plakjes en zet opzij.
  • Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Maak de vinaigrette door in een kommetje 35 ml olijfolie, 1 el citroensap, 1/2 el azijn, 1 tl mosterd, 1/2 tl knoflookpoeder, zout en peper naar smaak met een garde goed door elkaar te mengen.
  • Zet een pan op het vuur en roer de margarine en de ham licht door elkaar.
  • Voeg melk en eieren toe en roer goed door. Schep ¾ van de kaas er door en breng het mengsel op smaak met een grote snuf peper en notenmuskaat.
  • Voeg de penne toe. Rustig door elkaar scheppen en het geheel in een licht ingesmeerde ovenschotel of springbakvorm scheppen.
  • Strooi de overgebleven kaas er over en plaats in het midden van de oven. Bak de ovenschotel in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Verdeel de sla melange over vier borden en garneer de borden met de stukjes komkommer, tomaat, radijs, ui, pijnboompitten en zonnebloempitten. Serveer de salade met de vinaigrette.