Verwarm de oven op 200 graden en maak de radijsjes schoon.
Kook de penne of macaroni volgens de gebruiksaanwijzingen met zout en giet af.
Snijd de komkommer en cherrytomaten in vieren.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en zet opzij.
Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen.
Maak de vinaigrette door in een kommetje 35 ml olijfolie, 1 el citroensap, 1/2 el azijn, 1 tl mosterd, 1/2 tl knoflookpoeder, zout en peper naar smaak met een garde goed door elkaar te mengen.
Zet een pan op het vuur en roer de margarine en de ham licht door elkaar.
Voeg melk en eieren toe en roer goed door. Schep ¾ van de kaas er door en breng het mengsel op smaak met een grote snuf peper en notenmuskaat.
Voeg de penne toe. Rustig door elkaar scheppen en het geheel in een licht ingesmeerde ovenschotel of springbakvorm scheppen.
Strooi de overgebleven kaas er over en plaats in het midden van de oven. Bak de ovenschotel in ongeveer 30 minuten gaar.
Verdeel de sla melange over vier borden en garneer de borden met de stukjes komkommer, tomaat, radijs, ui, pijnboompitten en zonnebloempitten. Serveer de salade met de vinaigrette.