Doorgaan naar inhoud
Snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gr snijbonen (gesneden)
- 1 kg stamppot aardappels (geschild)
- Klontje boter
- Scheut melk (warm)
- 250 gr spekjes
- 2 puntpaprika’s
- peper en zout
- 1 ui
Bereiding:
- Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en spoel ze af onder de kraan.
- Bak de spekjes krokant tot ze goudbruin kleuren en het meeste vet eruit gesmolten is. Bewaar het spekvet en de spekjes.
- Kook de aardappelen gaar in ca. 20 minuten.
- Kook ook de snijbonen in een pan met water in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd de puntpaprika’s in reepjes en snipper de ui en bak kort mee met de spekjes.
- Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper en maak smeuïg met een scheut melk en klontje boter.
- Schep de gekookte snijbonen gevolgd met de gebakken spek, ui en paprika er door.
- Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en eventueel een snufje zout.
Gerelateerd