Snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

Snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr snijbonen (gesneden)
  • 1 kg stamppot aardappels (geschild)
  • Klontje boter
  • Scheut melk (warm)
  • 250 gr spekjes
  • 2 puntpaprika’s
  • peper en zout
  • 1 ui

Bereiding:

  • Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en spoel ze af onder de kraan.
  • Bak de spekjes krokant tot ze goudbruin kleuren en het meeste vet eruit gesmolten is. Bewaar het spekvet en de spekjes.
  • Kook de aardappelen gaar in ca. 20 minuten.
  • Kook ook de snijbonen in een pan met water in ca. 10 minuten gaar.
  • Snijd de puntpaprika’s in reepjes en snipper de ui en bak kort mee met de spekjes.
  • Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper en maak smeuïg met een scheut melk en klontje boter.
  • Schep de gekookte snijbonen gevolgd met de gebakken spek, ui en paprika er door.
  • Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en eventueel een snufje zout.