Vegetarische enchiladas

Vegetarische enchiladas

Een enchilada is een traditioneel Mexicaans deeggerecht, dat bestaat uit een tortilla met een vulling van doorgaans vlees (gehakt) en kaas. Een enchilada wordt traditioneel geserveerd met guacamole of salsa-saus. Een enchilada wordt, net zoals een fajita, opgerold gepresenteerd.

Ingrediënten

  • 6 maïs-tortilla’s
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 120 gram maïs
  • 120 gram zwarte bonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 250 gram geraspte kaas
  • handvol verse koriander
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Maak de paprika’s schoon en snij ze in gelijke blokjes
  3. Hak de ui en knoflook fijn en fruit ze aan in een koekenpan
  4. Voeg het paprikapoeder, peper, zout en komijnzaad toe
  5. Voeg na 2 minuten de paprika toe, roerbak deze even
  6. Snij de tomaten in blokjes en voeg deze toe
  7. Voeg de maïs en zwarten bonen toe en roerbak ze gedurende 3 minuten mee
  8. Hak de koriander fijn en voeg deze als laatste toe
  9. Neem een maïs-tortilla en bedek deze met geraspte kaas
  10. Doe hier bovenop een rij groenten en rol ze dicht
  11. Herhaal dit en leg ze naast elkaar in een ovenschaal
  12. Bak de Enchiladas gedurende 7-6 minuten gaar in de oven