Vegetarische enchiladas
![Vegetarische enchiladas](https://i0.wp.com/mamaskitchen.nl/wp-content/uploads/2018/11/Enchiladas-2.jpg?fit=1540%2C960)
Een enchilada is een traditioneel Mexicaans deeggerecht, dat bestaat uit een tortilla met een vulling van doorgaans vlees (gehakt) en kaas. Een enchilada wordt traditioneel geserveerd met guacamole of salsa-saus. Een enchilada wordt, net zoals een fajita, opgerold gepresenteerd.
Ingrediënten
- 6 maïs-tortilla’s
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 3 tomaten
- 120 gram maïs
- 120 gram zwarte bonen
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 250 gram geraspte kaas
- handvol verse koriander
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Maak de paprika’s schoon en snij ze in gelijke blokjes
- Hak de ui en knoflook fijn en fruit ze aan in een koekenpan
- Voeg het paprikapoeder, peper, zout en komijnzaad toe
- Voeg na 2 minuten de paprika toe, roerbak deze even
- Snij de tomaten in blokjes en voeg deze toe
- Voeg de maïs en zwarten bonen toe en roerbak ze gedurende 3 minuten mee
- Hak de koriander fijn en voeg deze als laatste toe
- Neem een maïs-tortilla en bedek deze met geraspte kaas
- Doe hier bovenop een rij groenten en rol ze dicht
- Herhaal dit en leg ze naast elkaar in een ovenschaal
- Bak de Enchiladas gedurende 7-6 minuten gaar in de oven
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.